הצוות הטיפולי
גילי נאמן

גליה שדה - מנהלת טיפולית

רחלי לוין

ד"ר יששכר הרמן
פסיכיאטר חיצוני
פסיכיאטר חיצוני - עובד בשיתוף עם המכון. יועץ למוסדות שונים בתחום הפסיכיאטריה וההתמכרויות. שימש כאחראי על יחידת הייעוצים הפסיכיאטרים למחלקות השונות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל-השומר, וכמנהל מרכז הערכה (למתן חוות דעת לנכי צה"ל). ניהל את המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו. שימש כחבר במועצת הרשות למלחמה בסמים. שימש כפסיכיאטר בודק, וחבר וועדה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. שימש כסגן פסיכיאטר מחוזי לאזור תל-אביב. היה אחראי על הבקרה בבריאות הנפש בישראל במשרד הבריאות בירושלים.
ד"ר יורי שפאק
רופא - נרקולוג
מומחה להתמכרויות מכל סוג, כגון: אופיואידים, בנזודיאזפינים, ממריצים, סמים הזייתיים וכ"ד, כולל התמכרות לתרופות מרשם וטיפול בהתמכרות לאלכוהול. בוגר קורס דו-שנתי בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT) באוניברסיטת בר אילן. בוגר קורסי פסיכותרפיה בתחומים נוספים: DBT, SE, REBT , היפנוזה ועוד. מייסד ומנהל מרפאת "אוריון" – גמילה מהתמכרות לאופיואידים, כולל משככי כאבים באמצעות תחליף סם סובוטקס (SUBUTEX). בעל ניסיון בטיפול בהתמכרויות במסגרת המרפאה לתחלואה כפולה במרכז הישראלי להתמכרויות (ICA) בנתניה. מרצה באוניברסיטת תל אביב ורופא מייעץ של קופת חולים מכבי בנושא התמכרויות.
אמיל
מנהל ומייסד את מכון הגמילה והשיקום "מרכז אמיל"
מנהל אדמיניסטרטיבי. בעל ניסיון רחב בעבודה עם אוכלוסיית נפגעי ההתמכרויות. מכוון ומלווה מטופלים ומשפחות המגיעים לטיפול במכון הגמילה מחוץ לארץ. "אני מאמין כי עיסוק בתחום הטיפול ועזרה למכורים אינו יכול להיות בגדר עבודה בלבד, זוהי שליחות ונתינה שלי לאותם אנשים אשר סובלים ואינם יכולים לצאת ממעגל ההתמכרות בכוחות עצמם, אני מבטיח כי אנו משקיעים מאמצים ומשאבים רבים על מנת להעניק טיפול מקצועי, יעיל ועם המון המון נשמה".
יעל דרורי






מרכז אמיל - מרכז גמילה ושיקום
אנחנו כאן למען השקט הנפשי שלכם השאירו פרטים ונתחיל בדרך חדשה


שאלות נפוצות
אתם שואלים - אנחנו עונים

האם למכון הגמילה ישנו רישיון מתאים להפעלת המקום?
מכון "מרכז אמיל" פועל תחת רישיון משולב של משרד הבריאות ומשרד הרווחה (רישיון מספר 16/7/11). הרישיון המשולב מאפשר טיפול בגמילה פיזית יחד עם שיקום פסיכו-סוציאלי מהתמכרות לסמים, אלכוהול או תרופות מרשם.

האם מותר לבקר מטופלים בזמן שהותם במכון?
קרובי משפחה מורשים לבקר את המטופלים השוהים במכון "מרכז אמיל" לתקופה ממושכת. הביקורים נערכים פעם בשבוע בלבד בימי שלישי בין השעות 14:00 ל-17:00 או בימי שבת בין השעות 13:00 ל-17:00. בכל מקרה, נערכים הביקורים בתיאום מראש עם הצוות הטיפולי.

כמה זמן נמשך הטיפול?
פרק הזמן המינימלי לטיפול במכון "מרכז אמיל" הינו חודש (30 יום). אנו ערוכים לקבל מטופל לכל תקופה, החל מחודש אחד ועד לחצי שנה (פרק זמן מקסימלי לטיפול). לכל מטופל מותאמת תוכנית טיפול אישית על-ידי הצוות הטיפולי. בבניית התוכנית נלקחים בחשבון שיקולים, כגון: מצבו הרפואי, ההתקדמות של המטופל, השינוי שחל בו, מידת מוכנותו להתמודד עם המציאות והיבטים טיפוליים נוספים.

כמה עולה הטיפול במכון השיקום?
תקופת הטיפול שונה אצל כל מטופל, ובהתאם לכך גם המחיר ותנאי התשלום. לכן, על מנת לברר את כל המידע הרלוונטי לגבי המחיר, ניתן להתקשר אלינו למספר הטלפון: 09-768-48-48 להגיע לפגישת היכרות ללא התחייבות.

מי עובד במכון השיקום?
במכון "מרכז אמיל", מועסק צוות רב מקצועי של אנשי מקצוע מסורים אשר מתמחים בטיפול בהתמכרויות. בין אנשי הצוות נמנים רופא נרקולוג, עובדת סוציאלית קלינית ומדריכים ומנחים טיפוליים אשר מקדישים את כל מרצם כדי לסייע לאנשים מכורים אשר זקוקים לעזרה. כל אנשי המקצוע נבחרו בקפידה והם בעלי ניסיון רב, הסמכה, ידע רחב וכמובן בעלי אישיות אכפתית וחמה.

מתי יודעים שצריך מרכז גמילה מאלכוהול?
ישנם שני שאלונים ידועים העוזרים לקבוע אם לאדם יש בעיית התמכרות לאלכוהול הדורשת מרכז גמילה להמשך טיפול:
- CAGE – ראשי תיבות באנגלית לארבע שאלות שיכולות לעזור בקביעת רמת ההתמכרות. במידה ושתיים מהשאלות הללו נענות בחיוב ישנו יותר מסיכוי סביר לכך שהאדם מכור:
- Cut down: האם האדם אי פעם הרגיש שהוא צריך לצמצם את היקף כמות השתייה שהוא צורך?
- Annoyed: האם האדם מתעצבן כאשר שואלים אותו על הרגלי השתייה שלו?
- Guilty: האם אותו אדם חש רגשות אשם לגבי הרגלי השתייה שלו?
- Eye opener: האם הדבר הראשון שהוא רוצה לעשות כאשר הוא פוקח עיניים בבוקר זה לשתות?
כאמור, אם שתי תשובות חיוביות זה דגל אדום. אך עם זאת, ישנם הנוטים לייחס חשיבות גדולה יותר לשאלה הרביעית.
השאלון השני נקרא AUDIT-C ובו נשאלות שלוש שאלות לגבי התדירות והכמויות של האדם אשר צורך אלכוהול.
- כמה פעמים צרכת אלכוהול בשנה האחרונה?
- כמה משקאות המכילים אלכוהול צרכת ביום רגיל בו אין סיבה לשתות בשנה האחרונה?
- כמה פעמים שתית שישה משקאות או יותר בזה אחר זה בשנה האחרונה?
לכל שאלה ארבע תשובות ולכל תשובה, בשקלול הניקוד נקבע האם יש חשש לאלכוהוליזם. על פי רוב הדעות השאלון השני מדויק יותר מהראשון.