התמכרות לסמים זו מחלה מפחידה שמאוד קשה לצאת ממנה, בשל תלות פסיכולוגית ופיזית. כדי להתמודד עם מחלה זו, המכור זקוק לעזרה רפואית. גמילה מסמים זה תהליך איטי. מכור עובר כמה שלבים, מאפשרים לו לחזור למצב הבריאותי ונפשי נורמלי.
במרכז ליברה טיפול ושיקום נפגעי ההתמכרות, עובדים בשיטות שונות שהוכיחו את עצמן. תוכלו לקבל תמיכה ועזרה מצוות של המרכז, שמורכב ממכורים נקיים וגם לשמור על פרטיות.
התמכרות לסמים – מה גורם לכך?
התמכרות נחשבת לבעיה חברתית:
חוסר שביעות רצון מהחיים, מהתפקיד, מהסביבה, מהיחסים עם קרובי משפחה. שימוש בסמים נותן אופוריה, שעוזרת לשכוח מהבעיות שהצטברו. טראומה פסיכולוגית, תחושת אכזבה ובעיות אישיות אחרות עלולות לעורר הופעה של התמכרות לסם.
תנאים סוציאליים וחינוך. הסיכון להתמכרות הופך גבוה יותר אם הילד גדל במשפחה שבה משמשים בסמים, רואה דוגמה רעה, ההורים נותנים לו עמדות שגויות במהלך החינוך;
לעתים קרובות אנשים מנסים סמים בהשפעת החברים מהסביבה שלהם. משתמשים בסמים מחשש לאבד את המעגל החברתי שלהם.
הסיבות עשויות להיות שונות: משעמום, חוסר ניסיון ועד התמכרות לחומרים פסיכואקטיביים על רקע שימוש במשככי כאבים עקב פציעה או מחלה. בטיפול באנשים עם התמכרות חשוב לקבוע מה גרם להיווצרותה. רק על ידי פתרון הבעיה המקורית ניתן להבטיח למטופל טיפול מוצלח.
התמכרות לסמים מתבטאת בדרכים שונות
- נפשי: מתבטאים בחרדה, דיכאון, עצבנות, תוקפנות, אדישות, רצון מתמיד להשתמש בסמים, פחד להישאר בלעדיהם.
- כפיתי: החולה מודע לנזק של סמים, רוצה להיפטר משימוש בהם, אך אין לו כוח רצון להפסיק שימוש בהם.
- פיזי: עם שימוש תמידי בחומרים נרקוטיים, כמה תהליכים מטבוליים משתנים, התמכרות מתפתחת ברמה הפיזיולוגית. כאשר מכור מפסיק להשתמש בסמים, מתחילה גמילה. היא מתבטאת במספר תסמינים שליליים: חום, כאבי ראש, בחילות, הקאות, כאבי פרקים, הפרעות במערכת העיכול וכו'.
כאשר נוצרת התמכרות , לחולה יש את כל הביטויים הללו. הם מתגברים בהדרגה: ככל שמשתמשים יותר בסמים, כך קשה יותר לוותר עליהם.
תדאגו לבריאות שלכם , תפנו למומחים כדי להפסיק את השימוש בסמים ולחזור לחיים נורמליים. פנו למרכז ליברה הצוות המנוסה של המרכז יודע איך לעזור לכם! תשאירו פרטים באתר ונחזור אליכם!